Το να έχετε ένα Web site στό Internet αυτό που χρειάζεστε πρώτα είναι ένα  Web server. Οστώσο το κοστος ιδιοκτησίας ενός Web server μπορεί να είναι πολύ υψηλό και απαιτεί τεχνικές γνώσεις που οι περισότερες επιχειρήσεις δεν διαθέτουν. Αυτός είναι ο λόγος που οι επιχειρήσεις Web Hosts δημιουργήθηκαν. Οι εταιρείες Web hosting προμηθεύουν τα μηχανήματα και τα άλλα τεχνικά μέσα που χρειάζεστε χωρίς εσείς να ασχοληθείτε καθόλου με αυτό.

Σκεφθήτε μία εταιρεία Web Host σαν τον ιδιοκτήτη ενός κτηρίου. Ο ιδιοκτήτης ενοικιάζει τα καταστήματα γιά διαφορετικές εργασίες. Κάθε εταιρεία διακοσμεί και χρησιμοποιεί το καταστημα της διαφορετικά , και δεν την ενδιαφέρει για τήν συντήρηση και τις   επισκευές του κτηρίου .Κατά παρόμοιο τρόπο μιά εταιρεία  Web Host ενοικιάζει χώρο απο ένα Web server, (ή από πολλούς  Web servers), για διαφορετικές εργασίες. Κάθε εταιρεία κατασκευάζει το δικό της   Web site και ποτέ δεν ανησυχεί για την συντήρηση του Web server της.

Με άλλα λόγια , οι  Web Host προμηθευτές σας προμηθεύουν ένα χώρο στο Internet που το Web site σας κατοικεί .Είναι σημαντικές φθηνότερο απο το να είσαστε υποχρεωμένοι να αγοράσετε δικό σας server και τεχνικό εξοπλισμό που χρειάζεται  και δεν είστε υποχρεωμένοι να προσλάβετε το σχετικό τεχνικό προσωπικό για να τον υποστηρίζει.

Στη Geniserv Network σας παρέχουμε την δινατότητα να νοικιάσετε τον δικό σας χωρο επιλέγοντας απο μιά συλλογή διαφορετικών πλάνων ανάλογα με τις ανάγκες σας όπως ακριβώς θα νοικιάζατε ένα κατάστημα ή ένα γραφείο.